ASVJ Petrosani
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, esti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Afla detalii aici. Inchide
Despre
Clienţi
Servicii
Proiecte
Informatii
Contact
RESTRICTII: Localitate: PETRILA Intre orele: 10:45 - 12:00 Zona: Strada Alexandru Sahia-partial,bl.1,2,3.; Localitate: PETROSANI Intre orele: 09:00 - 11:00 Zona: str.Unirii,str.1 Iunie; 

Comunicat de presă

Furtul capacelor de canal, o problemă cu implicații majore,

care trebuie urgent rezolvată

 

            În ultimele două luni (august și septembrie 2021), Apa Serv Valea Jiului s-a confruntat din nou cu o situație îngrijorătoare, cauzată de creșterea alarmantă a numărului de furturi ale capacelor metalice de la gurile de canalizare ale instalațiilor de canalizare situate pe domeniul public al localităților din Valea Jiului.

            Având în vedere ascendența acestui fenomen, Apa Serv Valea Jiului atrage atenția celor vizați că sunt pasibili de pedepse aspre și arată că deja au fost înștiințate organele în drept (Poliția Română și Poliția Locală) cărora societatea noastră le solicită sprijin în identificarea făptașilor și aplicarea de sancțiuni corespunzătoare acestor fapte penale. De asemenea, Apa Serv Valea Jiului a solicitat deja sprijin instituțiilor abilitate să-și intensifice măsurile de prevenire și combatere a acestui fenomen infracțional pe domeniul public al localităților din Valea Jiului, inclusiv prin aplicarea măsurilor de interzicere a colectării de către firmele de profil a capacelor de canalizare din fontă de la persoanele fizice.


            De asemenea, atragem atenția că furtul capacelor de canalizare creează un real pericol pentru siguranța cetățenilor, având în vedere riscul ridicat al producerii de accidente și daune pentru conducătorii auto și pietoni, pe lângă situațiile de disconfort și nesiguranță amplificată în rândul cetățenilor. În plus, atragem atenția că furtul capacelor de canalizare produce efecte nedorite și în plan economic, pe lângă prejudiciul produs societății noastre prin furtul propriu zis al capacelor, care nu poate fi recuperat, și o cheltuială suplimentară semnificativă ce rezidă din necesitatea achiziționării și montării altor capace, cheltuieli care se reflectă în balanța financiară a societății Apa Serv Valea Jiului.

            În acest context, pe lângă implicarea organelor competente ale statului, Apa Serv Valea Jiului solicită intervenția cetățenilor de bună credință în semnalarea cazurilor de suspiciune sau faptă de furt, prin sfătuirea celor care dețin în mod ilegal astfel de capace de canalizare să le predea imediat societății noastre, precum și informarea Dispeceratului Apa Serv asupra locurilor în care sunt semnalate guri de canalizare neacoperite ca urmare a dispariției capacelor.

            Numai împreună putem descuraja astfel de acțiuni reprobabile și inconștiente ale celor care nu înțeleg că pentru un câștig insignifiant pun în pericol integritatea sau chiar viața oamenilor. Vă invităm să ne sprijiniți în oprirea furtului de capace de canalizare și înlăturarea efectelor grave produse de acest tip de activitate ilegală.

 

Biroul de presă al Apa Serv Valea Jiului

Vremea:
Informare meteorologica:
Nu exista informari meteorologice recente.
citeste mai mult

Fonduri UE Fonduri UE