ASVJ Petrosani
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, esti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Afla detalii aici. Inchide
Despre
Clienţi
Servicii
Proiecte
Informatii
Contact

Realizarea şi sigilarea contoarelor

în imobilele de tip condominiu

 

În momentul de faţă există două situaţii privind contorizarea individuală:

  • A. LA SCARA BLOCULUI NU ESTE MONTAT REPARTITOR DE COSTURI (DISTRIBUITOR)

Etape procedurale:

1. Cerere tipizată semnată de toţi proprietarii apartamentelor din condominiu.

2.Emiterea avizului de principiu de către ASVJ Petroşani cu specificarea condiţiilor tehnice şi legale.

3. Întocmirea documentaţiei tehnice, care va cuprinde, obligatoriu:

     - acordul tuturor locatarilor privind soluţia tehnică adoptată;
     - specificarea suprafeţei aferente fiecărui apartament, pentru preluarea apelor pluviale, atât de pe acoperişul construcţiei cât şi de pe suprafaţa curţii şi grădinii;
     - numărul real de apartamente şi a suprafeţei terenului aferent;
     - modul de contorizare al punctelor de consum comune (robineţi în spălătorii, subsoluri, etc.)

4. Avizarea proiectului tehnic, conform legislaţiei în vigoare, inclusiv obţinerea avizului definitiv de branşare de la ASVJ Petroşani.

5. Obţinerea autorizaţiei de construcţie.

6. Executarea efectivă a lucrărilor de către un instalator autorizat sau societate autorizată şi agreaţi de ASVJ Petroşani.

7. Recepţionarea lucrărilor cu întocmirea documentelor necesare şi reactualizarea contractelor individuale de furnizare a serviciului de alimentare cu apă şi canalizare.

 

Condiţii de realizare:

1. NU se acceptă realizarea contorizării individuale în următoarele cazuri:

     - situaţii litigioase între locatari;
     - solicitări doar a unei părţi a proprietarilor de apartamente din condominiu;
     - restanţa la plată a facturilor de apă sau la respectarea termenelor de plată conform concilierilor. Fac excepţie situaţiile de conciliere cu angajamente de plată.

2. NU se acceptă executarea branşamentelor direct din reţeaua de distribuţie stradală pentru fiecare apartament al condominiului.

3. Obligativitatea utilizatorilor de a permite accesul reprezentanţilor ASVJ Petroşani la instalaţiile de contorizare, în caz contrar se sistează furnizarea apei pentru întreg condominiul, în condiţiile legii.

4. Păstrarea contorului principal de branşament şi facturarea diferenţelor, dacă este cazul.

5. Montarea contorilor la limita dintre proprietatea publică şi proprietatea privată, de preferinţă în cămin adecvat sau în locuri uşor accesibile şi ferite împotriva degradării de orice fel, protejate de cutii speciale, închise.

6. Se vor monta contori de un singur tip (o singură firmă producătoare), care vor avea clasa de precizie ”B” sau ”C” şi vor fi instalaţi în poziţie orizontală.

7. Amonte de fiecare contor de apă rece se va monta un robinet de concesie şi clapetă de sens, prin grija şi pe cheltuiala proprietarilor.

 

  • B. LA SCARA BLOCULUI ESTE MONTAT REPARTITOR DE COSTURI (DISTRIBUITOR) conform reglementărilor interne ale societăţii noastre, până în decembrie 2009.

În acest caz se poate contoriza individual consumul dintr-un apartament, fără solicitarea şi a celorlalţi locatari.

Pentru realizarea contorizării individuale prin intermediul repartitoareloe de costuri (distribuitoarelor) sunt necesare urmatoarele documente:

  • cerere tipizată şi autentificata prin semnatura;
  • va trebui anexatã adeverinta de la Asociatia de proprietari sau ultima chitantã prin care se certificã efectuarea platilor la zi pentru serviciile prestate de S.C. Apa Serv Valea Jiului S.A. Petrosani si dupa caz angajament de plata pentru datorii;
  • pe cerere se va trece viza Sectiei operaţională apa-canal de care apartine solicitantul, privind posibilitatile de realizare a contorizării individuale (în functie de configuratia retelei de apa din blocul respectiv); 

În ambele cazuri condiţia obligatorie este de a nu avea debite restante pentru prestarea serviciilor de alimentare cu apă şi de canalizare.

SC Apa Serv Valea Jiului SA Petroşani îşi rezervă dreptul de a nu branşa la reţeaua de alimentare cu apă utilizatorii care întregistrează întârzieri la plata contravalorii serviciilor de alimentare cu apă şi de canalizare ape uzate.

 

 

Vremea:
Informare meteorologica:
Nu exista informari meteorologice recente.
citeste mai mult

Fonduri UE Fonduri UE