ASVJ Petrosani
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, esti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Afla detalii aici. Inchide
Despre
Clienţi
Servicii
Proiecte
Informatii
Contact
RESTRICTII: Localitate: URICANI Intre orele: 15:00 - 18:00 Zona: Str. Progresul, str. Teilor; Localitate: LUPENI Intre orele: 10:15 - 15:30 Zona: Strada Barbateni si B-dul Pacii; Localitate: PETROSANI Intre orele: 08:00 - 14:00 Zona: Cartierul Dimitrov;  COMUNICATE: Informare Apa Serv privind lucrările programate de către constructor, în perioada 22-26 aprilie 2019, în zona Petrosani Nord şi Petroşani Sud; 

Apa Serv marchează ”Ziua Mondială a Apei 2018”

  

Operatorii de servicii de alimentare cu apă potabilă din România și din lume, sărbătoresc în 22 martie, Ziua Mondială a Apei (World Water Day). Aceasta este o inițiativă adoptată de ONU în anul 1992 și își propune sensibilizarea populației planetei asupra provocărilor cu care se confruntă managementul resurselor de apă, având în vedere creșterea cererii de acces la apă și la serviciile în domeniu.

În acest an, tema generală a Zilei Mondiale a Apei este “Natură nepoluată pentru apă de calitate”. Tema propusă este nu doar una de actualitate, ci și una ce presupune o abordare extrem de serioasă, în condițiile în care problemele de poluare a apelor sunt evidente în foarte multe regiuni ale lumii, iar statisticile arată că, în prezent, peste 2,1 miliarde de oameni nu au acces la apă potabilă sigură.

”În ceea ce privește operatorul serviciilor de alimentare cu apă potabilă din Valea Jiului –  Apa Serv Valea Jiului SA Petroșani – avem satisfacția de a putea marca Ziua Mondială a Apei de cu convingerea că aproape 100% din cetățenii din aria noastră de operare au, în acest moment, acces la apă potabilă de cea mai bună calitate”, spune directorul general al Apa Serv Valea Jiului, Costel Avram.


Pentru a ajunge la o astfel de performanță, operatorul serviciilor de alimentare cu apă potabilă din Valea Jiului a înțeles potențialul major al utilizării fondurilor europene. Astfel, dacă în urmă cu un deceniu, încă existau foarte multe zone, urbane sau rurale, din perimetrul acestei regiuni în care cetățenii nu beneficiau de apă curentă – un serviciu necesar pentru siguranța și confortul oamenilor și obligatoriu pentru statutul European  al țării noastre – în prezent doar câteva zone izolate nu sunt încă racordate la rețeaua publică de alimentare cu apă potabilă.

În plus, din acest an, 90 de milioane de euro sunt la dispoziția Apa Serv Valea Jiului, pentru implementarea unui nou proiect de investiții în reabilitarea rețelelor de apă și canalizare din localitățile Văii Jiului, dar și pentru modernizarea unor stații de tratare a apei potabile.

”Aceste investiții, care se adaugă celor pe care deja le-am finalizat în exercițiul financiar European precedent, asigură o creștere a calității serviciilor noastre, dar și luarea unor măsuri esențiale de protecție a apelor și mediului, regiunea noastră fiind prima de acest fel din țară cu rezultate dintre cele mai bune”, explică directorul ASVJ, Costel Avram.

Cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, conducerea Apa Serv Valea Jiului mulțumește tuturor beneficiarilor săi, partenerilor și întregului colectiv de salariați pentru bunele relații consfințite în relațiile de colaborare din anul precedent. ”Vă asigurăm că ne propunem să rămânen același partener serios, preocupat de creșterea constantă a calității serviciilor oferite populației din Valea Jiului așa cum ne dorim să păstrăm poziția noastră de seriozitate în relațiile cu toți partenerii și beneficiarii. Tuturor, de Ziua Mondială a Apei le transmitem ”La mulți ani!”, a mai declarat Costel Avram, directorul Apa Serv Valea Jiului.

Pentru a marca Ziua Mondială a Apei, operatorul regional Apa Serv Valea Jiului va organiza pe 22 martie și o serie de activități educaționale, în cadrul cărora elevi de la unitățile de învățământ din Valea Jiului vor putea vizita stațiile de tratare și de epurare a apei din Valea Jiului, unde vor primi explicații despre importanța activităților de protecție a mediului asupra calității apei potabile.

 

Birou Presă  Apa Serv Valea Jiului Petroşani

Vremea:
Informare meteorologica:
Nu exista informari meteorologice recente.
citeste mai mult

Fonduri UE Fonduri UE